Let op ! Gewijzigde openingsdagen vanaf 1 Mei 2024 

Ammo-Mig Cobra Motor Paints

Ammo-Mig Cobra Motor Paints

Ammo-Mig Cobra Motor Paints

Met het kleurengamma van Cobra Motor Paints kan je elke deel van auto's en andere  voertuigen airbrushen of schilderen, niet alleen de carrosserie maar ook het interieur, de motoren, velgen, banden, verlichting, uitlaten, bekledingen en elk ander detail van je favoriete model.

Cobra Motor Piants zijn op acrylbasis, maar gedragen zich bij airbrushen en verdunnen als lakken, dankzij hun grote weerstand, dekkend vermogen en vloeibaarheid.
Ze hebben ook een groot zelfnivellerend vermogen, waardoor ze zeer gemakkelijk te gebruiken zijn met zowel airbrush als penseel. Het grootste verschil met andere verven voor automodelbouw is dat ze niet giftig zijn, waardoor je het giftige deel van je hobby kunt beperken tot de lakfase.

Een ander groot voordeel is dat de potjes, omdat ze verdund moeten worden, een veel hoger rendement hebben dan andere verfmerken, zodat één potje voor 4 of meer modellen gebruikt kan worden.

Bij alle kleuren staat aangegeven voor welk merk / model auto je de kleuren kan gebruiken.

Verwerkingstips voor Cobra Motorlakken:

-Verdun Cobra Motor Piants in de gewenste verhouding, normaal gesproken tussen 30% en 60%, met de verdunner A.MIG-2260 Cobra Motor Thinner & Cleaner 
-Om ze met een kwast te gebruiken kun je ze onverdund of verdund met een beetje water aanbrengen.

-Gebruik voor de gewone kleuren een naaldset van 0,2mm en voor de metallics een 0,4

-Geadviseerde  luchtdruk: 1,5 bar-22 psi.
-Stofdroog bij 20°C: 20 minuten.
-Uithardingstijd: 24 uur.
-Cobra Paints zijn op acryl / waterbasis, airbrush apparatuur en penselen kan je schoonmaken met de  A.MIG-2260 Cobra Motor Thinner & Cleaner

Verwerkingstips voor 2K Cobra Autolak:

-Gebruik 2K Cobra Motorlak om de  hoogglans van echte autocarrosserieën te bereiken. 
-Het is een tweecomponenten epoxylak, een speciale airbrushversie van de polijstbare 2K lakken die op echte auto’s worden gebruikt, waardoor het op dezelfde manier wordt aangebracht en dezelfde glans krijgt als echte auto’s.
-Meng 2 delen lak met 1 deel Verharder, als u meer vloeibare lagen wilt aanbrengen kunt u de gewenste hoeveelheid 2K Lacquer Thinner en Cleaner toevoegen.

- Maak het verfgedeelte stofvrij met een kleefdoek voordat u de lak aanbrengt., je kan daarbij de lucht van je airbrush gebruiken om eventueel stif weg te blazen.
-Houd het model vast met een steun aan de binnenkant, zodat u het nooit met uw vingers aanraakt, omdat hierdoor kraters of oneffenheden in de lak kunnen ontstaan. 
-Gebruik handschoenen die volledig vrij zijn van talkpoeder en vuil b.v. een gewassen katoenen handschoen.

-In tegenstelling tot de Cobra Motorverven is de 2K lak op oplosmiddelhoudende basis en schadelijk.  Gebruik een goed spuitmasker met actief kool filters. 
-En eventueel een afzuiger met actief koolfilter zoals een van de Aircom afzuigers.

-Breng de 2K lak aan volgens de "Nat in Nat"  methode, en gebruik een grotere naaldset vanaf 0,4mm is een goed uitgangspunt.
-Spuit eerst een dun nevellaagje lak, laat deze 2-3 minuten drogen en breng vervolgens de dikkere laag aan wacht 2 minuten en dan weer een laag, wacht 2 minuten en dan weer een laag etc. probeer zo gelijkmatig te spuiten om zakkertjes te voorkomen.
-Zorg ervoor dat er voldoende laklagen zijn aangebracht om eventueel het lakoppervlak nog te kunnen polijsten.
-Als er stofdeeltjes in de lak zijn gevallen of een spuitneveltje of als er krassen op zijn gekomen tijdens het gebruik, kan deze op precies dezelfde manier worden gepolijst als bij echte auto's.

-Reinig de airbrush met 2K Lacquer Thinner en Cleaner.

-Laat 24-48 uur drogen onder een schone hoes of b.v. kaas stolp om te voorkomen dat er stof op neerslaat en nog een dag langer als je gaat polijsten.

 

 

 

Meer informatie
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 66

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina