De shop in Almere is geopend van Dinsdag t/m Vrijdag van 10.00 - 17.00 

Vallejo

Vallejo

Het ontstaan

Vallejo is al jarenlang een merk met veel aanzien in de airbrush-wereld. Dit Amerikaanse bedrijf werd in 1965 opgericht. Tijdens de beginjaren focuste het merk zich met name op het product Film Color. Dit is acrylverf op waterbasis dat werd gebruikt voor geanimeerde films, zoals cartoons.

Vervolgens verhuisde het bedrijf naar Spanje. Vanaf dat moment werd de verf gebruikt door de meest belangrijke filmstudio’s door heel Europa.

Een aantal jaar later bracht het merk de eerste acrylverf voor de fine art op de markt. Hiermee waren zij één van de eerste in Europa die acrylverf produceerden. Daarbij ontwikkelden zij ook een aantal Liquid Watercolor kleuren voor de grafische vormgeving.

In 1981 startte het merk een samenwerking met een aantal professoren van de Universiteit voor Schone Kunsten in Barcelona. Samen met hen werd Vallejo Acrylic Studio in het leven geroepen. 

Deze productlijn bestond uit hoge kwaliteit verf in grote verpakkingen. Dit assortiment was een stuk betaalbaarder dan voorheen, omdat de duurste kleuren werden vermeden. Zo konden nog meer artiesten gebruik maken van de verf.

Vallejo airbrush verf

Ook de interesse van de airbrush community was gewekt. Daarom werd in 1986 Vallejo airbrush verf op de markt gebracht. Het assortiment werd steeds uitgebreider, evenals het kleurenpalet. Goed om te weten is dat deze verf in geen geval giftige stoffen bevat of brandbaar is.

Sinds deze tijd is het merk enorm gegroeid. Wat begon met een garage van nog geen 30 vierkante meter, groeide uit tot iets groots. Vandaag de dag beschikt Vallejo over verschillende installaties van bij elkaar ruim 3500 vierkante meter.

Soorten airbrush verf Vallejo

De collectie bestaat uit veel verschillende verfsystemen met ieder hun eigen focus. Hieronder een greep uit de collectie:

•      Vallejo teken inkt: geschikt voor papier, karton en polyester evenals de meeste ander oppervlakken.

•      Vallejo premium: uitstekend voor speciaal-paintwerk, kunstaas, RC auto Body’s, muurschilderingen, leer modelbouw etc.

•      Vallejo fluid colors: de perfecte verf voor mixed mediatechnieken in combinatie met airbrush op bijvoorbeeld doek. 

Bij Airbrush Services Almere hebben wij een groot assortiment aan kleuren direct op voorraad. De verf is verpakt in knijpflesjes van 17, 32, 60, 200 of 500ml. Ook zijn er verschillende verfsets beschikbaar. 

In principe is de verf geschikt om direct uit het flesje te spuiten. Maar we bevelen aan kom de verf wat door te verdunnen met de originele Vallejo verdunner. Goed is om altijd eerst een primer te gebruiken. 

Vallejo voor modelbouw

Een populaire toepassing van de verf is modelbouw. De Vallejo Model Air verf is zeer geschikt voor de (militaire) modelbouwer. 

Met dank aan het zeer fijne pigment van deze verf, blijft het details van de kleinste onderdelen behouden. Ook is de verf slijtvast en kleur bestendig. Met het brede assortiment aan kleuren kan elke modelbouwer zich helemaal uitleven.

Meer informatie
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 767

Van hoog naar laag sorteren
per pagina