Let op ! Gewijzigde openingsdagen vanaf 1 Mei 2024 

Createx

Createx

In 1978 werd Createx opgericht door Vince en Wendy Kennedy. Vince was een scheikundig een Wendy een lerares. Samen creëerde zij de perfecte basis voor de mooiste airbrush verf en coatings.

De eerste verf die zij ontwikkelden heette “Createx Poster & Fabric paint”. Omdat de verf zo mooi hechtte aan stoffen, besloten ze het merk “Createx” te noemen. Een combinatie van “Create” en “Textile”. Begin jaren ’90 werd dit uiteindelijk “Createx Airbrush Colors”.

Airbrush verf Createx

De verf van dit merk voldoet aan alle verwachtingen van dé perfecte airbrush verf. Er wordt al jarenlang flink geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

Het bedrijf laat zien wat er mogelijk is op gebied van verf op een niet-giftige waterbasis. Tot op heden produceert Createx professionele, milieuvriendelijke airbrush verf op waterbasis.

Dat de verf met natuurlijke stoffen wordt geproduceerd, doet echter niets af aan de kwaliteit ervan. Createx airbrush verf is enorm duurzaam en gaat lang mee. Veel van de kleuren zijn geurloos en gemakkelijk schoon te maken met water of airbrush cleaner.

De spuit apparatuur kun je tussen de kleuren door  het beste reinigen door uit te spuiten met een klein beetje reducer of water. Voor definitief reinigen zouden wij de Createx Cleaner of bij uitgeharde verf restorer aanbevelen. Daarna wel goed naspoelen met water.

De airbrush verf Createx is niet alleen geschikt voor textiel, maar werkt ook goed op een breed scala aan andere ondergronden. Denk hierbij aan papier, linnen, hout, leer, metaal, keramiek en kunststof.

Van Special Paint, T-shirts tot muurschilderingen, modelbouw en kunstaasbouw, wat niet eigenlijk biedt Createx een compleet verfsysteem. De kleuren van Createx hebben daarbij  een geweldige hechting.

Belangrijk bij wat voor soort ondergrond dan ook, is dat deze altijd schoon en vetvrij is. Als de verf volledig is opgedroogd, is deze watervast.

Voor gebruik raden wij aan de verf in de fles even goed te schudden. Afhankelijk van de grootte van de nozzle aan je airbrush pistool, kun je de verf tot 30% verdunnen met de Createx reducer 4011.

Gebruik je een kleine nozzle en een lage luchtdruk? Dan raden wij aan de verf 2:1 te verdunnen. Bij gebruik van een Mini Jet of Spray Gun of airbrush met grotere nozzles  van groter dan 0,8mm is een verdunning van 5 - 10% per volume voldoende. De kleuren goud en zilver kunnen 1 op 1 worden verdund. Laat de verf na het verdunnen ongeveer 10 minuten rusten voor gebruik.

Wil je de verf langer opslaan? Zorg dan dat je dit onverdund doet. Verdun alleen verf die is bedoeld voor gebruik binnen enkele weken. Houd de fles verder zo veel mogelijk gesloten.

De kleuren zijn verkrijgbaar in flesjes van 60ml en 120ml. En op bestelling in 480ml - 960ml of een Gallon 3,8 liter.

Createx airbrush ontwikkelingen

Regelmatig brengt Createx nieuwe collecties op de markt. De meest recente is de lijn “Createx Wicked colors”, als opvolger van de Auto Air lijn die verscheen in 2021.

Prachtige metallics en speciale effecten zijn allemaal terug te vinden de collecties van Createx.

Airbrush verf Createx kopen bij Airbrush Services Almere

Airbrush Services Almere heeft een breed aanbond Createx airbrush verf op voorraad. Ben je op zoek naar een specifieke kleur en staat deze er niet tussen? Laat het ons even weten. Vaak kunnen we de kleuren voor je bestellen

Heb je vragen over de producten? Advies nodig? Ook dan kun je even contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!

Meer informatie
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 376

Van hoog naar laag sorteren
per pagina