Let op ! Gewijzigde openingsdagen vanaf 1 Mei 2024 

Compressoren

Compressoren

Wanneer je begint met airbrushen, kan een airbrush compressor niet ontbreken. Zonder compressor kun je jouw airbrush niet van lucht voorzien en kan je niet spuiten.

Een compressor is net zo belangrijk als het airbrush pistool zelf. Het kan het resultaat van je werk maken of breken.

In onze winkel houden we een ruime voorraad A-merken aan. Vrijwel alle onderdelen zijn op voorraad.

Compressor airbrush: de verschillende soorten en maten

Airbrush compressor kopen? Deze zijn er in vele soorten en maten!

Koop je een kleine membraan compressor of toch een grotere fluisterstille airbrush compressor? Ga je voor een goedkopere hobby compressor of voor een wat duurdere variant? Allemaal vragen waar wij je met onze kennis bij kunnen adviseren.

Fluisterstille compressor vs. zware compressor

Voor bepaalde toepassingen is het handig om een handzame compressor op accu aan te schaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan visagie of modelbouw.

Ben je meer van het special paintwerk of doe je vaak langdurige klussen? Dan zou een zwaardere stille compressor meer geschikt zijn. Ook voor andere (industriële) toepassingen kun je het beste voor een zwaarder model gaan.

Denk daarnaast ook na over wanneer je het airbrushen wilt uitoefenen. Heb jij ’s avonds vaak de beste ideeën? Ga je graag door tot in de late uurtjes? Dan is een stille compressor noodzaak om je omgeving niet te veel lastig te vallen.

Membraan compressor

Ook hebben wij diverse membraan compressoren in ons assortiment. Een membraan compressor heeft een membraan van kunststof wat bij elke slag van de zuiger open en dicht gaat en op deze manier druk opbouwt.


Membraan compressoren draaien geheel olievrij en zijn met name geschikt voor het kleinere airbrush werk. Denk hierbij aan modelbouw, nail-art, airbrush-tattoo’s en make-up

Onderhoud

Membraam compressoren zonder olie zijn vrijwel onderhoudsvrij. Alleen het luchtfilter moet af en toe worden gereinigd. Fluisterstille compressoren bevatten olie, deze moet eens in de 3 jaar ververst worden. Ook bij deze compressoren is het belangrijk het luchtfilter schoon te houden. Bij compressors met een drukvat is het uiterst belangrijk om regelmatig het eventuele condenswater in het drukvat af te tappen.

Prijs

Daarnaast variëren de airbrush compressoren in prijs. Logischerwijs betaal je voor een fluisterstille compressor meer dan voor een membraan compressor. Ook hebben de wat goedkopere modellen vaak geen tank, wat betekent dat je compressor moet blijven pompen. Bij een airbrushcompressor met tank is dit niet het geval, deze slaan af als de bovendruk is bereikt en slaan weer aan als hij zijn onderdruk bereikt.

Aan de slag met een airbrush compressor

Een compressor kun je gebruiken voor een airbrush pistool met een druk tussen de 1 en 1,5 bar. Vaak heb je een slangaansluiting of snelkoppeling nodig om de airbrush aan te sluiten. 
Wij leveren onze compressors en airbrushes met de juiste aansluitingen zodat alles past. Een goede airbrush compressor heeft altijd een waterafscheider en drukregelaar. Een waterafscheider voorkomt dat er condenswater in je lucht terecht komt en uiteindelijk met je verf meekomt en op het werkstuk spat. En een drukregelaar is belangrijk om de juiste werkdruk in te kunnen stellen.Airbrush set met compressor

Airbrush compressor set kopen? Wij bieden volledige airbrush sets aan voor zowel beginners als gevorderden. In deze set vind je een airbrush met compressor. Daarnaast hebben wij een houder, een slangset, een onderhoud setje en airbrush verf toegevoegd. Zo kun je gelijk goed van start!

Bij Airbrush Services Almere bieden wij ook een ruim assortiment aan losse airbrush compressoren aan. Deze vind je hieronder, samen met alle toebehoren. We leveren uitsluitend A-merken, waaronder Sil-Air, Euro-Tec en Hansa, Sparmax en Iwata compressoren. Wij staan volledig achter de producten die wij aanbieden. Daarom geven we je graag 2 jaar garantie mee op je compressor!

Meer informatie
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 83

Van hoog naar laag sorteren
per pagina