Let op ! Gewijzigde openingsdagen vanaf 1 Mei 2024 

Airbrush cleaner

Airbrush cleaner

Ben je een professionele kunstenaar of airbrush je als hobby? Dan is het schoonmaken van je airbrush een belangrijk onderdeel om de levensduur en prestaties te behouden. Een effectieve airbrush cleaner is hierbij onmisbaar. Op deze pagina maak je kennis met onze airbrush cleaners van topkwaliteit!

Wat is een airbrush cleaner?

Een airbrush cleaner is een speciale vloeistof. Deze is ontworpen om airbrush verf, inkten, en andere materialen die in je airbrush zijn gebruikt, grondig en efficiënt te verwijderen.

Het reinigingsmiddel is zo samengesteld om zelfs de kleinste verfdeeltjes te kunnen verwijderen. Het regelmatig schoonmaken van je airbrush pistool voorkomt dat deze verstopt raakt.

Waarom gebruiken we airbrush cleaner?

Een airbrush reinigingsset biedt tal van voordelen die bijdragen aan het goed functioneren van je airbrush.

Levensduur

Een hoogwaardige airbrush cleaner zorgt voor een grondige reiniging van je airbrush. Ook op de meest lastig bereikbare plaatsen. Deze diepe reiniging draagt bij aan het verlengen van de levensduur van je airbrush en airbrush onderdelen.

Kwaliteit

Daarnaast bevordert regelmatige reiniging ook de prestaties van je airbrush pistool gedurende langere tijd. Dit zie je terug in de kwaliteit van je werk. 

Voorkom verstoppingen

Een ander voordeel is het vermogen van airbrush cleaners om verstoppingen te voorkomen. Verf- of inktresten kunnen zich ophopen in de spuitmond of naald van je airbrush.

Dit kan resulteren in een ongelijkmatige of zelfs onderbroken verfspray. Door regelmatig gebruik te maken van een airbrush cleaner, blijft de constante en gelijkmatige verfspray behouden, waardoor je moeiteloos en nauwkeurig kunt werken.

Wisselen van kleur

Wanneer je van kleur wilt wisselen, is het meestal voldoende om je airbrush een paar keer door te spuiten met water, bij grote kleurwisselingen b.v. van zwart naar wit komt de airbrush cleaner opnieuw van pas. Het kan lastig zijn om dan een nieuwe kleur aan te brengen zonder dat er resten van de vorige kleur achterblijven. Een airbrush cleaner biedt hier uitkomst, door de oude kleur volledig uit je airbrush te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe kleur zuiver blijft en niet vermengd wordt met eventuele overgebleven verfresten.

Tijdbesparing

Een ander praktisch voordeel, dat niet over het hoofd mag worden gezien, is de tijdsbesparing die wordt geboden door het regelmatig gebruik van een geschikte airbrush cleaner.

Wanneer je je airbrush consequent en grondig reinigt, voorkom je verstoppingsproblemen die kostbare tijd en frustratie kunnen besparen. Door dit preventieve onderhoud hoef je minder tijd te besteden aan het oplossen van problemen. Meer tijd dus voor jouw creatieve proces!

Hoe Gebruik je een airbrush cleaner?

Jouw airbrush reinigen of airbrush reinigen bij acrylverf ? Zo gebruik je airbrush cleaner!

  1. Demonteren: Voordat je begint, demonteer je de airbrush volgens de instructies in de handleiding. Dit maakt een grondige reiniging mogelijk.
  2. Basisspoeling: Spuit een kleine hoeveelheid airbrush cleaner door de airbrush. Gebruik een airbrush cleaning pot om de cleaner op te vangen.
  3. Diepgaande reiniging: Is je verf uitgedroogd of zit deze erg vast week de onderdelen van de airbrush in een bakje of potje met airbrush cleaner. Laat ze enige tijd weken om hardnekkige verfresten los te maken.
  4. Zachte borstel: Gebruik een wattenstaafje en wat zachte borstelelthes om voorzichtig eventuele resterende verfresten te verwijderen.
  5. Grondig spoelen: Spoel alle onderdelen grondig af met schoon water om eventuele cleaner residu te verwijderen.
  6. Drogen en monteren: Laat alle onderdelen goed drogen voordat je de airbrush weer in elkaar zet volgens de instructies in de handleiding.

Goed onderhoud van je airbrush pistool is erg belangrijk. De diverse materialen die je naast de airbrush cleaner gebruikt kun je vinden bij onze airbrush onderhoudsmiddelen.

Bestel nu jouw airbrush cleaner bij Airbrush Services Almere!

Airbrush cleaner is een onmisbaar hulpmiddel voor kunstenaars. Het zorgt voor een grondige reiniging, voorkomt verstoppingen en verlengt de levensduur van je airbrush.

Jouw airbrush schoonmaken op de juiste manier, zorgt ervoor dat je kan genieten van consistente en hoogwaardige resultaten bij al je airbrush-projecten. Onthoud altijd om de instructies van de fabrikant op te volgen voor het beste resultaat.

Meer informatie
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina