Let op ! Gewijzigde openingsdagen vanaf 1 Mei 2024 

Airbrush Pistolen

Airbrush Pistolen

Steeds meer mensen raken enthousiast over de wondere wereld van airbrush. Als je besluit te starten met airbrushen, is het belangrijk dat je een goed airbrush pistool aanschaft.

Bezuinigen op een airbrush is meestal geen goede zaak, het uiteindelijke resultaat komt toch uit je airbrush pistool.

Ga je voor een goedkope Chinese B-kopie van een A merk? Laat je goed voorlichten of kom eerst een keer proefspuiten. Bij een verkeerde keuze verdwijnen de materialen toch vaak al snel in een donkere kast. Ze worden nooit meer aangeraakt: einde hobby. Zonde en volgens ons totaal niet nodig!

In deze rubriek vind je een grote collectie aan airbrush pistolen van alle bekende A-merken.

Hoe werkt een airbrush pistool?

Een Airbrush werkt werkt op luchtdruk en is gebaseerd op een Venturi werking waarbij de verf of vloeistof uit de airbrush wordt gezogen, dus niet geblazen.
Net als bij een carburateur van een brommer.

De snelheid waarmee de airbrush verf het airbrush pistool verlaat is afhankelijk van de druk, die je via de airbrush compressor instelt. De hoeveelheid bepaal je zelf met de trigger (verf handel), waardoor je heel veel controle op het spuitbeeld hebt.

Een airbrush pistool is een prachtig stukje gereedschap voor het maken van kunstwerken. Denk hierbij aan toepassingen zoals schilderijen, modelbouw, cake-art maar bijvoorbeeld ook body art en vele andere creatieve toepassingen.

Het vergt zeker even tijd, maar oefening baart kunst. Met een airbrush pistool kun je werken met fijne verneveling en zachte overgangen tussen kleuren creëren. Je kunt er daarnaast ook zeer fijne en mooie details en texturen mee aanbrengen.

Verschillende airbrushpistolen

Of je nu een professional bent, of graag wil beginnen met airbrushen: het is handig om de verschillen tussen diverse airbrush pistolen te herkennen. Hieronder lichten wij de belangrijkste verschillen uit.

Airbrush pistool merken

Zoals hierboven al vermeld, is de kwaliteit van je airbrushpistool voor een groot deel verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk. Wij leveren enkel airbrush pistolen waar wij zelf achter staan. Bij ons vind je topmerken zoals Harder en Steenbeck, Iwata en Hansa, Badger en een aantal wat minder bekende topmerken
Deze merken bewijzen zich al jarenlang.

Werken met materialen van onduidelijke afkomst of een slechte kopie van een A-merk alleen omdat ze “goedkoop” zijn, of “om het eens te proberen” leidt over het algemeen tot teleurstellingen en frustratie.

Airbrush spuitpistool: de verschillende bekersystemen

Bovenbeker, onderbeker, zijbeker of helemaal geen beker (internal feed), het zijn allemaal opties waaruit je kunt kiezen.

Een bovenbeker wordt het meest gebruikt, afhankelijk van de cup kan je hier ook 1 druppel verf mee spuiten. Een onderbeker wordt meestal gebruikt in combinatie met flesjes voor de grotere oppervlakken. Een zijbeker geeft vrij zicht op je werk net als een airbrush zonder beker. Ze zijn bijzonder geschikt voor fijn detailwerk. Vaak is er met één airbrush ook een combinatie mogelijk.


Single action - double action - fixed double action

Daarnaast zit er verschil in een “single action system”, “double action system” en “fixed double action system”.

Bij een single action system wordt de inkttoevoer én luchtstroom met één knop geregeld. Dit systeem is geschikt voor recht toe - recht aan werk en wordt niet veel meer gebruikt.

Een double action of fixed double action airbrush geeft veel meer controle. Bij een double action airbrush pistool heb je dus een verschillende regeling voor zowel de verftoevoer als de luchtstroom. De verftoevoer is niet vooraf ingesteld zoals bij een single airbrush pistool. Het is hierdoor mogelijk om met meer detail en controle te werken.


Hetzelfde geldt voor een fixed double action airbrush wat een prettig systeem is voor mensen die moeite hebben met de airbrush techniek of problemen hebben met hun handen als gevolg van artritis of reuma.

Airbrushpistool schoonmaken

Wil je zo lang mogelijk genieten van je airbrushpistool? Zorg er dan voor dat je deze altijd op de juiste manier schoonmaakt. Je maakt je airbrushpistool schoon op het moment dat je klaar bent, tussen de kleuren door kan je hem eenvoudig een aantal keren doorspuiten met water.

Het op een juiste manier schoonmaken van je airbrush is afhankelijk van wat voor nozzle systeem er in je airbrush zit een schroefnozzle of een los nozzle systeem. Bij allebei de systemen een klusje van vijf minuten. We laten het je graag zien

Is je verf erg ingedroogd of ben je hem vergeten schoon te maken? Gebruik dan een airbrush cleaner die zijn er in verschillende soorten: vriendelijk voor alledaags gebruik tot ruig als niets anders meer helpt.


Op zoek naar het beste airbrush pistool voor jou? Laat je goed adviseren!

Airbrush pistool kopen? Airbrush Services Almere gaat voor kwaliteit en je bent altijd verzekerd van een goed product. Hiermee kun je prettig werken en je weet zeker dat het airbrush pistool doet wat jij wil.

Een goede airbrush kost soms iets meer, maar is altijd voordeliger dan een "prul" waar je niets aan hebt, want dan kost het dubbel geld.

Belangrijk is dan ook om er wat tijd in te steken en eerst eens een keer in onze winkel te komen proefspuiten, dan weet je waar het over gaat.

Meer informatie
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 490

Van hoog naar laag sorteren
per pagina