Let op ! Gewijzigde openingsdagen vanaf 1 Mei 2024 

Airbrush Stencils

Airbrush Stencils

Airbrush stencils

Met airbrushen heb je verschillende opties. De een werkt liever freehand, de ander werkt beter met airbrush sjablonen. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze twee met elkaar te combineren. In onderstaande categorie vind je een uitgebreid assortiment sjablonen en freehand stencils.

Wat zijn airbrush stencils?

Met airbrush stencils kun je bepaalde motieven aan je kunstwerk toevoegen. Je plakt het airbrush stencil op een geschikt verfoppervlak en spuit deze over met een airbrush pistool.

Over het algemeen worden sjablonen voor airbrush gemaakt van Mylar. Zo kun je deze gemakkelijk schoonmaken en ze steeds opnieuw gebruiken.
Ze zijn ook oplosmiddel bestendig.

Gebruik je airbrush verf op waterbasis? Dan is dan kun je de airbrush stencils gemakkelijk wassen met heet water. Is dit niet het geval? Gebruik dan een speciale airbrush cleaner.

Vaak zijn de airbrush sjablonen zeer precies laser gesneden en vervaardigd uit slijtvast Mylar. De flexibiliteit van het materiaal is belangrijk, zodat je ze op elke ondergrond kunt toepassen.

Tijdens het spuiten is het belangrijk dat je een korte pauze neemt na elke spuitbeurt. Op deze manier hebben de kleuren genoeg tijd om op te drogen en voorkomt je lelijke fouten. Je wilt de kleuren natuurlijk niet vervuilen  met het airbrush sjabloon.

Sjablonen airbrush: wanneer gebruik je ze?

Airbrush stencils zijn perfect voor airbrushers met een wat minder vaste hand. Op deze manier krijg je toch vlijmscherpe randen.

Daarnaast zijn de airbrush sjablonen een mooie toevoeging aan je eigen creativiteit. Combineer jouw eigen fantasie met het geschikte airbrush sjabloon voor het optimale resultaat.

De sjablonen voor airbrush zijn geschikt voor beginners. Zo kan een eenvoudig sjabloon al met weinig moeite worden gemaakt. Airbrush stencils zijn ook zeker geschikt voor gevorderden, als toevoeging op hun eigen creativiteit.

Toepassingen sjablonen voor airbrush

Airbrush stencils heb je in alle soorten en maten, geschikt voor diverse toepassingen. Denk hierbij aan nagel sjablonen, tattoostencils, maar ook vele airbrush sjablonen true fire en skulls.

De verschillende airbrush sjablonen kunnen op allerlei manier gebruikt worden. Zo is het een veelgebruikt item in de body art, zoals airbrush tattoos, maar ook make-up.

Verder kunnen de airbrush stencils worden gebruikt voor het pimpen van motor of auto’s.

Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van airbrush stencils in de airbrush modelbouw. Zo kunnen kleine details zo scherp mogelijk worden weergegeven.

Airbrush stencils zijn zelfs geschikt voor de cake-art. Met onze taartsjablonen kun je het zo gek maken als je zelf wilt.

Meer informatie
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 102

Van hoog naar laag sorteren
per pagina