Gebruiksaanwijzing Gunze

Hobby Color Verf
Hobby Color is een fijn gepigmenteerde, goed dekkende en sneldrogende Acrylverf met een zeer goede hechting op kunststof en vele andere materialen. Hobby Color is bij voorkeur te verwerken met een airbrush, maar ook geschikt om met de kwast te schilderen. Verdunnen gaat eenvoudig met water. Schoonmaken van airbrush apparatuur en kwasten  met water of een beetje airbrushcleaner. Verdunnen met een reducer als Mr. Aqueous of Auto Air 4012 reducer van Createx  heeft echter de voorkeur. Bij gemengde kleuren blijft de kleur homogeen en geeft de verf bijna geen “tipdry” (droging van de verf op de naaldpunt), eventueel kan er nog een druppeltje Mr. Retarder aan de verf toegevoegd worden, retarder is een zgn. droogtijdverlenger.

Voorbereiding
Het te spuiten oppervlak dient droog, stof en vetvrij te zijn, ontvetten gaat prima met alcohol. Een grondverf is niet noodzakelijk maar wel aan te raden.

Verwerking
Gebruik een primer  afhankelijk van het werkstuk kan dat een witte, grijze of zwarte primer zijn. Wit heeft de voorkeur, vooral heldere en fluor/neon kleuren komen beter uit. Bij militaire modelbouw heeft grijs of zwart  de voorkeur. Gebruik op metaal altijd een primer.

• De nieuwe urethane primers van Vallejo zijn uitstekend toe te passen, ze zijn er in 18 (militaire) kleuren.
• Mr. Base White Fine matwit, goede hechting te gebruiken onder heldere kleuren.
• Mr. Surfacer 500 een vullende grondverf, mat, lichtgrijs, voor alle ondergronden, schuurbaar.
• Mr. Surfacer 1500 een vullende grondverf, zwart, voor alle ondergronden, schuurbaar.
• Mr. Surfacer 1000 lichtvullende grondverf, mat, lichtgrijs, voor alle ondergronden, schuurbaar.
• Mr. Surfacer 1200 primer voor de finishing touch b.v. onder hoogglans laklagen mat, lichtgrijs voor alle ondergronden en schuurbaar.
• Mr. Metal Primer Grondverf en blanke beschermingslak, hoogglanzend, prima te gebruiken voor het verzegelen van decals gemaakt van decal materiaal.
• Mr. Resin Primer Vullende grondverf voor Resin plastic, mat, lichtgrijs en schuurbaar.

Mr. Metal Color
Mr. Metal Color is een sneldrogende polijstbare Acrylverf  met een zeer goede hechting op plastic en andere ondergronden. Mr. Metal Color is gebruiksklaar voor penseel en airbrush. Verdunning is niet nodig, ook niet voor de airbrush. Gebruik van een hele fijne naaldset wordt afgeraden. Het beste resultaat bereikt men op een spiegelgladde ondergrond. Gebruik als primer Mr. Metal Primer, deze heeft door zijn glanzende oppervlak de juiste structuur. Na droging (ca. 20 minuten) kan het oppervlak met een Microvezeldoek of wattip gepolijst worden. Na het polijsten Mr. Metal Primer als beschermlak opbrengen.